Над 50 варненци протестираха пред сградата на РИОСВ в подкрепа

...
Над 50 варненци протестираха пред сградата на РИОСВ в подкрепа
Коментари Харесай

Варна подкрепи протеста на Добруджа срещу дупченето за газ

Над 50 варненци стачкуваха пред постройката на Регионална инспекция за опазване на околната среда в поддръжка на митинга преди ден в Генерал Тошево против капиталовите планове за изследване и рандеман на газ. Те са на компания „ Русгеоком БГ “, която желае 35-годишна концесия на находише“Спасово“ в землището на 18 села в добруджанската община.

Няма да допуснем да се дупчи житницата на България, безапелационни бяха протестиращите във Варна. Добивът на газ в Добруджа ще е гибелен за чернозема и водата, от която черпи целият район, предизвести Иванка Казакова от неправителствената организация „За чиста България“, базирайки се на направени експертни оценки за следствията. Тя назова провежданите обществени разисквания в селата едва изигран спектакъл с неприятни артисти. По време на една от срещите в село Калина издъхна от инфаркт 73-годишният някогашният учител от Техническия университет в София Петър Стефанов, който се разгласи срещу сондажите, напомни тя.

Две негативни мнения против отчета по оценка на влияние върху околната среда /ОВОС/ връчиха протестиращите на зам.-директора на Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна инж.Валери Станев, който увери, че ще бъдат прегледани с нужното внимание при процедурата.

На 22 и 28 октомври се чакат още митинги на земеделци и фермери в Добруджа, които ще излязат с тежки машини.

Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров разгласи, че ще внесе докладна за локален референдум по тематиката за рандеман на газ в общината.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР