Над 50 са загиналите в Пакистан вследствие на проливните мусонни

...
Над 50 са загиналите в Пакистан вследствие на проливните мусонни
Коментари Харесай

Мусонните дъждове в Пакистан взеха над 50 жертви

Над 50 са починалите в Пакистан в резултат на проливните мусонни дъждове, съобщи ДПА.

Повече от половината от смъртните случаи, и по-точно 30, са в най-населената провинция на страната - Пенджаб, съобщи през днешния ден представител на Националната работа за ръководство на бедствията.

Най-малко 8 деца са починали под солидно свлачище в Северозападната гранична провинция. 87 са били ранени при сриване на покриви и стени под напора на проливните дъждове.

Този месец в Пакистан се чакат още порои и по тази причина държавното управление е издало рекомендации за справяне с възможни наводнения, сподели представител на Националната работа за ръководство на бедствията.

Ежедневният темп е нарушен във втория по величина град в страната - Лахор, над който през последните два дни са се излели рекордни дъждове, показва ДПА.

Над 1700 души откриха гибелта си, а повече от 33 милиона са потърпевшите от опустошителните наводнения, породени от неочакваните мусонни дъждове предходната година.

Хуманитарната организация " Международен избавителен комитет " (МСК) предизвести за съществени последствия от плануваните за тази година наводнения.

От организацията споделиха, че " до 9,1 милиона души може да изпаднат в беднотия и да разчитат само на филантропични помощи поради наводненията " .

Пакистан способства за по-малко от 1 % от международните въглеродни излъчвания, само че въпреки това е измежду 10-те най-уязвими на климатичните промени страни.

Внезапните наводнения, земната ерозия, гръмотевичните дъждовни стихии, сушата и смогът, който води до утежняване на качеството на въздуха, засягат Пакистан все по-тежко през последните години, показва ДПА.
 
At least 50 dead in Pakistan monsoon floods

— eNCA (@eNCA)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР