„Над 50% от българите одобряват формата на служебния кабинет, приемат

...
„Над 50% от българите одобряват формата на служебния кабинет, приемат
Коментари Харесай

„Маркет линкс“: ИТН е с два пункта и половина под резултата на ГЕРБ

„ Над 50% от българите утвърждават формата на служебния кабинет, одобряват го като добре уравновесен от партийна позиция. Приемат го като метод и средство да се върви към предварителни парламентарни избори “, изясни социологът Добромир Живков, шеф на „ Маркет Линкс “.

Той заяви данните от изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет Линкс “, извършено измежду 1067 лица над 18 година в страната в интервала 19 – 27 май 2021-ва година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

„ По-принцип новата изпълнителна власт се употребява с по-висок рейтинг на самия старт на своята активност. Тук контрастът се усилва от това, че предходното ръководство беше стигнало доста ниски равнища. Надеждите на българските жители се насочват към идващите избори “, уточни Живков.

Кадровата политика на служебното държавно управление също получава утвърждение от над половината българи, демонстрира изследването на „ Маркет Линкс “. Това е част от настройката за смяна и търсене на ново решение на проблемите, изясни Добромир Живков.

63% са заявили, че ще гласоподават на идните парламентарни избори, това може би ще ни докара до по-висока изборна интензивност, добави той. „ Около 80% от българите са заявили, че ще останат в обитаемоте си места към датата на изборите. За тях процесът на гласоподаване ще бъде обичаен “, означи Живков.

„ Много ясно се обрисува настоящото разделяне в обществото. Имаме ного сериозна партизация. Имаме над 20% поддръжка за ГЕРБ и тяхната коалиция със Съюз на демократичните сили. Докато на противоположния полюс са към 60% от българите. Това се отразява и в разнообразни въпроси, които мерим “, изясни Добромир Живков. По думите му 56% утвърждават измененията в изборното законодателство и машинния избор.

„ В обстановка, в която ръководството на ГЕРБ беше атакувано от доста разнообразни източници, не се оправдават упованията, че това води до спад на тяхната електорална поддръжка. Това постанова тезата, че ГЕРБ е сгънат до твърдото си ядро и е малко евентуално поддръжката за тях да понижава “, изясни Добромир Живков за настройките на хората преди вота.

„ „ ИТН “ (ИТН) сега е с два пункта и половина под резултата на ГЕРБ. В последните седмици Има Такъв Народ още веднъж отсъства от обществения спор, затворена в личната си медия и това води до демобилизация на електората й “, счита социологът.

По думите му се чака 6 партии да влязат в Народното събрание. Интересна борба ще има за второ място, предвижда той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР