Над 50 души с холера са диагностицирани в Алжир. Регистрирани

...
Над 50 души с холера са диагностицирани в Алжир. Регистрирани
Коментари Харесай

Външно с важна новина за всички, които ще пътуват за тази популярна туристическа дестинация

Над 50 души с холера са диагностицирани в Алжир. Регистрирани са и два смъртни случая в резултат на заболяването. От българското Министерство на външните работи предизвестяват пътуващите и пребиваващите в африканската страна да съблюдават напътствията на здравните управляващи в страната, оповестява Блиц.

От изследвани и приети в болница 161 лица с проявена симптоматика, към 26 август холера е диагностицирана при 56, оповестяват от Министерството на здравеопазването, популацията и здравната промяна на Алжир. Починали са две лица в обитаем пункт Уиля. От заболяването за наранени шест общини - Буира, Блида, Типаза, Алжир, Медеа и Аин Дефла. 
 
Отчита се наклонност за понижаване на броя на приетите в болница лица - от 33 на 23 август до 4 на 26 този месец.  Въпреки обрисувалата се наклонност, поради инкубационния интервал до една седмица, локалните медицински управляващи поддържат системата за наблюдаване на всички равнища.

Министерството предлага строго съблюдаване на хигиеничните правила - деликатно измиване на ръцете със сапун и чиста вода няколко пъти дневно, изключително преди хранене, щедро измиване на плодовете и зеленчуците, изваряване на питейната вода. Да не се употребяват неконтролирани източници на вода и кладенци. В случай на поява на признаци неотложно да се потърси помощ в здравно заведение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР