Над 50 души бяха убити за 12 часа в Афганистан,

...
Над 50 души бяха убити за 12 часа в Афганистан,
Коментари Харесай

Над 50 души бяха убити за 12 часа в Афганистан

Над 50 души бяха убити за 12 часа в Афганистан, съобщи ДПА.
Най-малко 12 души починаха при три детонации в афганистанската столица Кабул, съобщи Ройтерс.
"Първо избухна прикрепена към минибус магнитна бомба, по-късно покрай мястото, където бе взривен бусът, се взриви нападател самоубиец, а третата офанзива бе осъществена с кола бомба от незнайни екстремисти ", сподели представителят на афганистанското вътрешно министерство Насрат Рахими.
Атаките бяха осъществени, до момента в който американският военачалник Джоузеф Дънфорд, ръководител на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, организираше среща с високопоставени американски чиновници и чиновници на НАТО в Кабул.
При трите детонации в Кабул са ранени 27 души, заяви представителят на афганистанското министерство на опазването на здравето Уахидула Маяр.
Отговорност за нападението с колата бомба поеха талибаните. Техният представител Забиула Муджахид съобщи, че при офанзивата е бил нападнат ескорт на "чуждестранни нашественици ", минаващ през региона.
Все още никой не е поел отговорност за останалите две офанзиви.
Деветима цивилни, измежду които шест дами и три деца, бяха убити при детонация на път в провинция Нангархар, Източен Афганистан, отбелязва ДПА.
Най-малко 35 служители на реда бяха убити и 12 души, измежду които шестима служители на реда, бяха ранени при нахлуване на талибаните в провинция Тахар, Северен Афганистан, съобщи ДПА, като се базира на афганистански чиновник.
Талибаните са атакували три контролни пункта и военна база, употребена от полицията. По данните на различен афганистански чиновник убитите служители на реда са 43, а деветима служители на реда са в неопределеност, като талибаните са завладяли базата и са я унищожили.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР