Над 50,1 килограма кокаин са намерени в тайници, издълбани в

...
Над 50,1 килограма кокаин са намерени в тайници, издълбани в
Коментари Харесай

Откриха над 50 кг кокаин в тайници на пристанище Варна

Над 50,1 кг кокаин са открити в тайници, издълбани в обработени дъски, заяви през днешния ден окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Стоката е била в резервоар, свален от транспортен съд на пристанище " Варна Запад ". Дрогата е пътувала от Суринам през България за Нидерландия.

Контейнерът е селектиран за инспекция по метода за разбор на риска от чиновници на митницата на 11 ноември, описа Конов. По думите му след откриването на тайниците в дъските и установения кокаин, е стартирано досъдебно произвеждане, като в следствието вземат присъединяване и чиновници на ДАНС.

В дъските са открити 234 пакета, а непорочност на интензивно настоящия съставен елемент на скрития опиат доближава 70,8 %. Направената оценка за потребностите на правосъдното произвеждане е, че цената на дрогата е над 12,7 милиона лв. , изясни Конов. По думите му, в случай че кокаинът бъде подправен и пуснат на пазара, количеството му ще се усили най-малко пет пъти.

В хода на следствието крайните получатели на стоката са открити в партньорство с Евроджъст и Европол. Съдействие оказват и управляващите в Нидерландия, като на 16 декември са арестувани трима жители на Кралството , които се счита, че са съпричастни с осъщественото закононарушение. Конфискувани са 76 хиляди евро, опиати и компютри. Тъй като делото е формирано у нас, е изпратена Европейска заповед за арест на един от задържаните в Нидерландия, добави Конов.

Корабът е носел най-различни товари по авансово избрани автобуси т.е. няма нищо общо със случая, сподели началникът на отдел " Борба с наркотрафика " при Териториалната дирекция " Северна морска " към Агенция Митници Светослав Калинов.

Той посочи, че контейнерът с дъските е трябвало да бъде разтоварен на пристанище " Варна-Запад ", след което да бъде качен на камион и да замине за Нидерландия. Товарът е бил с директен режим, добави Калинов.

В логистиката му има намесена и българска компания , която е посочена като адресат на стоката и чийто шеф е нидерландец. По думите на прокурор Конов в хода на следствието са открити двама българи, които имат отношение към стоката, само че данните за момента демонстрират, че те не са били наясно какво има прикрито в дъските.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР