Над 5,3 млн. лв. ще вложи община Ловеч за ремонт

...
Над 5,3 млн. лв. ще вложи община Ловеч за ремонт
Коментари Харесай

Община Ловеч влага над 5,3 млн. лв. в ремонт на улици и тротоари

Над 5,3 млн. лева ще вложи община Ловеч за ремонт на улична настилка и тротоари в града и селата, заяви инж. Николай Стоянов, шеф на дирекция "Техническа инфраструктура и околна среда " в общинската администрация. Ще бъдат изпълнени 83 кв. м улична настилка и 11 300 кв. м тротоарна повърхност.

В момента ремонтни действия се правят на шест улици в кв. "Дикисана " за близо 1,5 млн. лева: „ Александър Батенберг “ (в южната част), „ Цар Самуил “, „ Цар Шишман “, „ Княгиня Невинна “, „ Велики Преслав “ и „ Дикисанска “. Срокът е 300 дни, все още има 64% осъществяване, няма забавяне от графика.

Друг главен ремонт на улици в града върви по ул. "Янтра " в кв. "Гозница ", цената му е 556 хиляди лева Цялостна реорганизация се прави и на друга съществена улица в града - "Осъмска ", където ремонтните действия би трябвало да приключат до 25 юли.

От ремонтните действия в селата в Ловешко е осъществен главен ремонт на две улици в с. Малиново за 166 хиляди лева Отделно има настоящите поправки в селата, които би трябвало да бъдат приключени до края на юни.

Предстои и реорганизация и рехабилитация на транспортния мост към кв. „ Вароша ".

Тече социална поръчка за спешен ремонт на улици в село Соколово (287 хиляди лева.), както и ремонт на алеите в зоопарка (прогнозна стойност 224 хиляди лева.).

В момента се разпореждат капиталовите планове за ремонт на улиците в ж.к. „ Младост “, както и на поливната система на пешеходната зона. В „ Младост” обаче първо ще се прави ремонт на водопроводната мрежа и след това ще се пристъпи към уличната настилка, уточни инж. Николай Стоянов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР