Над 4800 души са жертвите до момента - общо в

...
Над 4800 души са жертвите до момента - общо в
Коментари Харесай

Растат жертвите и ранените в Турция и Сирия

Над 4800 души са жертвите досега - общо в Турция и Сирия.

 

Продължава да пораства броят на жертвите в Турция и Сирия след опустошителното земетресение от 7.8 по Рихтер, което удари двете страни в ранните часове на понеделник.

Над 4 300 са починали досега – към 3 000 в Турция и 1 300 в Сирия. 20 000 са ранени, 14 хиляди от тях в Турция.   

Службите за незабавна помощ оповестиха, че досега са избавени над 8 000 души.

В Сирия най-вече са починали в провинциите Алепо, Латакия, Хама, Тартус, заяви сирийското министерство на опазването на здравето. Спасителната група на " Бели каски " не престават издирването на оживелите под отломките.

Ново земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер раздруса централната част на Турция тази заран към 5 часа. Епицентърът е бил на пет километра от региона на Голбаши, на дълбочина два километра. Засега няма данни за жертви и вреди от послудния трус. Вторичните трусове не престават с огромен интензитет, единствено през вчерашния ден е имало над 150.

Турският президент Реджеп Ердоган разгласи общонационален печал в страната за жертвите на двете трусове, станали през нощта на 6 февруари. Периодът на печал в Турция ще продължи до 12 февруари в това число.

Ирина Иванова и Юлиян Стоянов, Euronews Bulgaria от мястото на събитието - Адана, Турция:

Екипът на Euronews Bulgaria за пътуването му с един от самолетите " Спартан " пренасящ помощ за потърпевшите от земетресението в Турция:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР