Над 470 хиляди са легитимните подписи за провеждане на референдум

...
Над 470 хиляди са легитимните подписи за провеждане на референдум
Коментари Харесай

Възраждане: Ще приемем еврото, но нека да е по-късно

Над 470 хиляди са законните подписи за осъществяване на референдум за това дали България да одобри единната европейска валута през 2025 година. Това е посочила инспекция на ГРАО на импортираните от партия " Възраждане " над 600 хиляди подписа.

Според партията е изпълнено законовото условие при първи избори да се организира и референдум по тематиката, тъй като има над 400 хиляди законни подписа. От партията обаче признаха, че фактически не могат да бъдат задавани въпроси към обществото за задължения, които България към този момент е поела и утвърдила. В случая с единната европейска валута, това се е случило при влизането ни в Европейския съюз.

От партията обясниха, че фактически ще приемем еврото, само че желаят оптимално дълго време да бъде непокътнат българския лев. Според изчисленията на " Възраждане " Народното събрание би трябвало да дефинира дата за референдума до 7 юли.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов прикани също по този начин водачите на ГЕРБ и Политическа партия - Бойко Борисов и Кирил Петков да се откажат от имунитетите си на депутати, както желае прокуратурата. Това към този момент са създали и двамата депутати от " Възраждане " - Веселин Вешев и Ангел Георгиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР