Над 470 хил. декара земи и гори са обсебени и

...
Над 470 хил. декара земи и гори са обсебени и
Коментари Харесай

Частни фирми са обсебили над 470 000 дка гори и земи за ловни стопанства

Над 470 хиляди декара земи и гори са захласнати и лимитирани за публичен достъп от 107 ловни огради в цялата страна - множеството следени от 50 частни компании. Това написа в собствен разбор по тематиката самодейността " Зелени закони ", представен от.

Изграждането на ловни огради се прави непрозрачно, без да се заплаща право на прилагане и без да се регистрират ползите на притежателите на земи и на останалите заинтригувани страни в горите, показва организацията.

Анализът на “Зелени закони “ демонстрира, че по искане на частни ловни концесионери стотици хиляди декари земи и гори са с стеснен публичен достъп.

Ограничаването на достъпа се постанова посредством заповеди на районните дирекции по горите, като в множеството случаи рестриктивните мерки се постановат без претекстове, със противоречиви периоди, при неналичието на координация със заинтригуваните страни и с лимитирана гласност.

“Зелени закони “ афишира, че ще стартира акция по осветяването на процеса по феодализиране на българските гори от " ловните олигарси ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР