Над 46 милиона италианци имат право на глас на референдума,

...
Над 46 милиона италианци имат право на глас на референдума,
Коментари Харесай

Италианците гласуват броя на депутатите и избират местна власт

Над 46 милиона италианци имат право на глас на референдума, който ще се организира в неделя и понеделник, съобщи " Синхуа ".

Допитването е за понижаване на броя на депутатите в Народното събрание на страната.

Това е основно заричане на Движението " Пет звезди ", което сега ръководи Италия в коалиция с лявоцентристката Демократическа партия в държавното управление, водено от премиера Джузепе Конте.

През 2019 година Народното събрание утвърди закон за понижаване на Долната камара от 630 на 400, а на Сената - от 315 на 200. Но гласоподавателите се приканват да ратифицират този закон, защото се изисква смяна на конституцията на страната.

Точният брой гласоподаватели, участващи в конституционния референдум, е 46 415 806, до момента в който други 4 537 308 гласоподаватели, които живеят в чужбина, ще изпратят гласовете си по пощата.

Освен това гласоподавателите в седем от 20-те района на Италия ще изберат нови шефове, което би могло да бъде тест за държавното управление на Конте, до момента в който се бори да извади Италия от рецесията.

Регионални избори се организират във Вале д`Аоста, Венето, Лигурия, Тоскана, Марке, Кампания и Апулия и в тях ще вземат участие съвсем 18,5 милиона гласоподаватели, съгласно вътрешното министерство.

В Италия общо 1 820 гласоподаватели гласоподават от у дома, защото са под карантина, заяви министерството.

Секциите отваря т в 7 ч. сутринта локално време в неделя и ще останат отворени до 23 ч., В понеделник те ще бъдат отворени от 7 до 15 ч. локално време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР