Над 46 000 са абитуриентите тази година. Колко ще струва

...
Над 46 000 са абитуриентите тази година. Колко ще струва
Коментари Харесай

Колко ще струва абитуриентският бал тази година?

Над 46 000 са зрелостниците тази година. Колко ще коства балът в интервал на възходяща инфлация?

Проверка демонстрира, че междинната цена на куверт в ресторант е 150 лева Между 250 и 750 лева е роклята за девойките. Цените на мъжките костюми са сред 350 и 500.

Увеличение има при грима, с сред 10 и 20 лева повече по отношение на предходната година.

След броени дни Лора ще бъде на абитуриентския си бал. Решава да поеме част от разноските, защото съчетава учебното заведение с работа.

" Разговарях с нашите, че изявявам предпочитание да си купя обувките и аксесоарите за бала най-много ", споделя момичето.

Един от най-вълнуващите моменти е бил изборът на рокля. Първата е поръчана от Украйна, само че не е доставена поради избухналата война. Затова се постанова да се спре на втори вид.

" Тези събития, които се случват там, са доста съществени, и няма по какъв начин да създадат нещо по въпроса толкоз бързо да дойде. "  

Според нея цялата подготовка за бала излиза скъпо. Тази година и цената на професионалния грим е по-висока.

" Всичко се покачва и ние надлежно би трябвало също да вдигнем цените, колкото и да не ни се желае ", отбелязва и професионалният гримьор Нина Ванкова.

Въпреки инфлацията обаче, цените на кувертите се резервират същите като предходната година.

" Предпочетохме тази година да не подвигаме цените. За да може хората да имат време да реагират на обстановката, в която се намират сега ", изяснява Орлина Динева, управител на хотел, предава bTV.

Експертите предупреждават  - колкото и значимо събитие да е, абитуриентската вечер не трябва да ни отклонява от рационалните решения.

" Във време на инфлация е доста целесъобразно тези решения, които се вършат от семействата, да са по-ефективни ", счита икономистът Димитър Събев.

Разходите за абитуриентския бал могат да бъдат направени с дълготрайна вероятност - да вземем за пример да си купим рокля или костюм, които да носим и по-късно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР