Над 4500 работодатели получиха писма от НАП, с които приходната

...
Над 4500 работодатели получиха писма от НАП, с които приходната
Коментари Харесай

Над 4500 работодатели получиха писма от НАП за неточности

Над 4500 работодатели получиха писма от Национална агенция за приходите, с които приходната организация ги уведомява за позволени грешки в подадените от тях информации за приходи, изплатени през 2021 година (по член 73, алинея 1 и алинея 6 от ЗДДФЛ), както и за методите за коригирането им.

Предприятията и самоосигуряващи се лица, които са подали такива информации, имат опция до 28 февруари да ги ревизират, поправят и изпратят още веднъж без да им бъдат наложени наказания.

330 000 компании и самоосигуряващи се подадоха в Национална агенция за приходите справките си за приходи

Те могат да видят откритите неточности посредством двете електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код /ПИК/ и дипломиран електронен автограф /КЕП/: „ Подаване на информация за изплатени приходи, разнообразни от трудови правни отношения на физически лица /чл. 73, алинея 1 от ЗДДФЛ/ “ и „ Подаване на информация за изплатени приходи по трудови правни отношения на физически лица /чл. 73, алинея 6 от ЗДДФЛ/ “ , като изберат алтернатива „ Справка “, бутон „ Резултат “. 

Повечето от работодателите, позволили грешки, са нанесли корекции незабавно, щом осведомителната системата на Национална агенция за приходите ги известила, че справката им е отхвърлена. 

Над   400 хиляди предприятия и самоосигуряващи се лица към този момент са оповестили изплатените през годината приходи, удържаните налог и наложителни осигурителни вноски на физически лица от извънтрудови правни отношения, практикуване на свободна специалност, авторски и лицензионни хонорари, наем и други приходи, посочени в член 73, алинея 1 от ЗДДФЛ и по чл.73, алинея 6 от ЗДДФЛ, за изплатените през 2021 година облагаеми приходи по трудови правни отношения и за удържаните налог и наложителни осигурителни вноски.

Повече информация за попълването на данните и подаването на справките може да бъде получена на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700,  съобразно цената на съответния оператор.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР