Над 450 хиляди души са приели участие в демонстрациите тази

...
Над 450 хиляди души са приели участие в демонстрациите тази
Коментари Харесай

НА ЖИВО В БЛИЦ! Барселона почерня от протестиращи! Испания и на крачка от гражданска война

Над 450 хиляди души са приели присъединяване в демонстрациите довечера в Барселона. Те упорстват да бъдат освободени задържаните водачи на организацията Национална каталонска асамблея и Òmnium Cultural. За това оповестява градската полиция.

В акциите за поддръжка на арестуваните, които са следствие за допустимо подстрекаване към протест, одобриха присъединяване и водачът на Каталония Карлес Пучдемон, заместникът му Ориол Жункерас и други членове на районното държавно управление. Събралото се хилядно голям брой в Барселона скандираше през днешния ден: " Свобода! "

Бившият водач на автономията Артур Мас, който също се причисли към митингите, се изрече против решението на държавното управление на Испания да ограничи самоуправлението на Каталония. Както предава La Vanguardia, бывшият водач на района назова сходна мярка " противозаконна и аморална ".



На 20 и 21 септември гражданската армия на Испания организира в Каланоия обиски в офисите на редица компании и частни домове по отношение на следствието за образуване на референдума за самостоятелност.

Бяха арестувани над 10 души. Тогава в Барселона също бяха проведени всеобщи митинги.

Днешните всеобщи демонстрации в Барселона станаха броени часове, след изявлението на премиера Мариано Рахой, в което той съобщи, че ще употребява 155-та глава от конституцията, която разрешава да бъде лимитирано самоуправлението на Каталония. Мадрид има желание да освободи от служба членовете на каталонското държавно управление. Освен това държавното управление на Испания упорства да бъдат извършени избори в Каталония след не по-късно от шест месеца.

Превод БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР