Над 45% от училищата имат свободен интернет, който покрива до

...
Над 45% от училищата имат свободен интернет, който покрива до
Коментари Харесай

МОН прави портал с безплатни електронни учебници

Над 45% от учебните заведения имат свободен интернет, който покрива до 85% от класните стаи. Тези данни изнесе просветният министър Красимир Вълчев през вчерашния ден във Варна.
Министърът заяви, че просветното ведомство работи по основаването на електронен портал с образователно наличие. Предвижда се в него да бъдат оповестени електронни учебници и пособия по новите образователни стратегии, а учениците да могат да ги употребяват гратис. Тази година да вземем за пример за първи път има утвърдени електронни разновидности на учебници за втори, шести и осми клас.
" Това не са просто PDF версии на учебниците, а интерактивни приложения и към този момент се употребяват от децата ", изясни министърът.
По думите му това, което ще направи МОН, е " самобитно вместилище или портал " на въпросните просветителни запаси през идната година, написа Сега.
Тази година МОН отпусна 10.2 млн. лева за възстановяване на опциите за електронно образование в школата и за внедряване на нови обучителни способи. Сред предстоящите резултати от нея е записано " финансиране на 100% от учебните заведения на бюджетна прехрана с интернет съгласуваност ", а крайният период за това е 31 декември 2017 година Абсолютно същата цел фигурираше и за 2016 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР