Над 44 млн. лв. са събрани от глоби и нарушения

...
Над 44 млн. лв. са събрани от глоби и нарушения
Коментари Харесай

Новата система за уведомяване за глоби от нарушения на пътя събра над 44 млн. лв.

Над 44 млн. лева са събрани от санкции и нарушавания с помощта на новата система, която ни изпраща известия на телефоните. Тази система е създадена от Министерство на вътрешните работи и Министерството на електронното ръководство. В мощ е от 27 октомври предходната година и оттогава са издадени над милион и 200 хиляди вести към нарушителите зад кормилото. Около половината към този момент са платени. Равносметката на Министерство на вътрешните работи е, че за първото тримесечие на годината новата система за връчване и събиране на санкции трансформира наклонността, заяви Нова тв.
„ Имаме със 117 хиляди платени документа повече ”, разясни основен инспектор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “, пред медията.За да получим уведомление по Viber, WhatsApp, имейл или смс, първо би трябвало да ни има в системата. „ Когато подновявате свидетелството си за МПС или първичното издаване, там би трябвало категорично да посочите, че желаете да бъдете уведомяване при санкция ”, разясни Ботева.
По данни на полицията най-честите нарушавания у нас са високата скорост и шофиране в нетрезво положение. Но до момента в който Министерство на вътрешните работи праща смс-и с санкции, само че джигити инфлуенсъри в обществените мрежи не престават да се хвалят с високите скорости по пътищата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР