Над 44 млн. лв. са събрани от глоби и нарушения

...
Над 44 млн. лв. са събрани от глоби и нарушения
Коментари Харесай

Новата система на МВР с SMS честитки събра над 44 млн. лв.

Над 44 млн. лева са събрани от санкции и нарушавания с помощта на новата система, която ни изпраща известия на телефоните. Тази система е създадена от Министерство на вътрешните работи и Министерството на Електронното ръководство. В мощ е от 27 октомври предходната година и оттогава са издадени над милион и 200 хиляди вести към нарушителите зад кормилото. Около половината към този момент са платени.
Прочетете още
В Деня на дамата Калина получава непредвиден подарък -  честитка от „ Пътна полиция ” във Viber. В известието пишело, че е санкционирана с 800 лева Калина обича бързите скорости и не ѝ е за първи път. Санкциите са за превишена скорост в градски условия. По думите ѝ бързала за работа. Когато получила първото известие помислила, че е машинация.

„ Първата честитка беше на 12 декември. Тогава подадох сигнал към ваши сътрудници, защото мислех, че е машинация. Оказа се че не е ”, описа дамата.

Равносметката на Министерство на вътрешните работи е, че за първото тримесечие на годината новата система за връчване и събиране на санкции трансформира наклонността.

„ Имаме със 117 хиляди платени документа повече ”, разясни основен инспектор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “.

За да получим уведомление по Viber, WhatsApp, имейл или смс, първо би трябвало да ни има в системата.

„ Когато подновявате свидетелството си за МПС или първичното издаване, там би трябвало категорично да посочите, че желаете да бъдете уведомяване при санкция ”, разясни Ботева.

По данни на полицията най-честите нарушавания у нас са високата скорост и шофиране в нетрезво положение. Но до момента в който Министерство на вътрешните работи праща смс-и с санкции, джигити инфлуенсъри в обществените мрежи не престават да се хвалят с високите скорости по пътищата, написа Нова. 

 

 

Снимка: Gospodri
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР