Над 43 хил. души в Китай са дали положителни проби

...
Над 43 хил. души в Китай са дали положителни проби
Коментари Харесай

Една трета от случаите на COVID-19 може да са "мълчаливи преносители"

Над 43 хиляди души в Китай са дали позитивни проби за ковид, само че без признаци и са били изпратени в карантина. Това разгласи хонконгското издание " Саут Чайна морнинг пост ", като цитира класифицирани държавни документи, до които е получило достъп.

Данните от документите сочат, че " тихите преносители " на болестта с никакви или късно показали се признаци може да са до една трета от всички, дали такива проби, най-малко в Китай.

" Асимптоматичните " случаи са сложени под карантина, само че не се включват в формалния брой доказани случаи. При над 81 хиляди позитивни проби, оповестени досега в Китай от началото на паднемията (това включва болните сега, оздравелите и починалите), тези 43 хиляди случая биха съответствали на към една трета.

Учените не са единомислещи доколко асимптоматичното предаване на заболяването играе роля в разпространяването на болестта. Обикновено за насърчаване на признаци трябват към пет дни, само че интервалът може да продъли и повече - в редки случаи до три седмици. Все повече са и проучванията, които слагат под въпрос изказванието на Световната здравна организация (СЗО), че предаването на COVID-19 от пациенти без признаци е " извънредно необичаен " случай - едвам сред 1 и 3% от всички заразявания - и че надали е основен фактор в пандемията.

Една от пречките в проучването на този въпрос е другият метод, по който страните броят доказаните случаи, отбелязва издането. За СЗО такива са всички, които дадат позитивна проба, без значение имат ли признаци или не. Така прави и Южна Корея. Китай обаче промени инструкциите си за подредба на случаите на 7 февруари (когато доказаните случаи бяха още към 34 хил.) и от този момент включва единствено пациенти със признаци. Съединените щати, Англия и Италия не вършат никакви проби на хора без признаци - изключение е медицинският личен състав.

" Съществен брой случаи са без диагноза "

Същевременно има разлики в метода на страните и към тестванията на всички близки контакти на пациента - вършат го Китай и Южна Корея и съгласно " Саут Чайна морнинг пост " това евентуално е едно от обясненията за какво двете страни, наподобява, овладяват болестта.

Според група японски специалисти от университета в Хокайдо става все по-сериозно разминаването сред данните от Китай и статистическата оценка въз основата на диагностицирани пациенти отвън страната. Индикациите са, че " значителен брой случаи са без диагноза ", споделят учените в писмото до Международния вестник за инфекциозни заболявания, изпратено през февруари. Ръководителят на екипа Хироши Нишиура счита, че делът на асимптоматичните пациенти японци, евакуиран от Ухан, е 30.8%. В същото списание той отбелязва, че делът на асимптоматичните случаи може да е по-висок при децата, в сравнение с при възрастните.

В Южна Корея над 20% от асимптоматичните случаи не престават да не развиват признаци до изписването си от болничното заведение. Сред пасажерите на борда на " Диамантената принцеса " - круизния транспортен съд под карантина на пристанището на Йохокама - 334 случая от 712 позитивни проби нямат признаци. В Италия съгласно европейски отчет такива са 44% от случаите, освен това доста хора без признаци в страната евентуално не са изследвани.

В Китай, в противен случай, асимптоматични са едвам 889 от доказаните към 11 февруари 44 хиляди случая съгласно обществените данни. Скорошно проучване на учени от Тексаския университет в Остин сочи друго - хора без признаци са довели до към 10% от 450 случая, изследвани в 93 китайски града.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (913)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР