Над 420 000 деца и ученици ще получат полагащите им

...
Над 420 000 деца и ученици ще получат полагащите им
Коментари Харесай

Над 420 000 деца ще получат продукти по схемите Училищен плод и Училищно мляко в домовете си

Над 420 000 деца и възпитаници ще получат полагащите им се артикули по схемите "Училищен плод " и "Училищно мляко " в домовете си. Това стана ясно след диалог сред министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри и изпълнителния шеф на Държавен фонд "Земеделие " Васил Грудев  Васил Грудев Васил Грудев е роден на 5 май 1980 година в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град, във връзка изявлението на премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да се откри метод производителите да бъдат подкрепени при реализацията на продукцията им, оповестяват от фонда.

От въвеждане на изключителното състояние в страната /13 март 2020 г./ досега количествата по двете схеми, които не са усвоени от децата, ще им бъдат предоставяни поетапно до домовете.

Пролетната почивка на учениците ще е по-кратка

От идната седмица продуктите ще бъдат доставяни в учебните заведения, след което представители на Социалния патронаж към Министерство на труда и обществената политика /МТСП/ ще ги дават на фамилиите, чиито деца получават артикули по схемите.

Предоставени за консумация ще бъдат плодове и млечни артикули с по-висока продължителност /сирене и кашкавал/. По схемата "Училищно мляко " са утвърдени 3 216 учебни заведения и детски градини, включващи 420 187 деца и възпитаници.

По схемата "Училищен плод " са утвърдени 3 218 образователни заведения, в които са обхванати 417 455 деца и възпитаници. Приетата мярка ще важи за целия интервал на въведеното изключително състояние, като по-късно доставките ще се правят за миналата седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР