Над 4000 гости от цялата страна ще посрещне Павликени по

...
Над 4000 гости от цялата страна ще посрещне Павликени по
Коментари Харесай

Над 4000 гости посреща Павликени на Празника на яйцето

Над 4000 посетители от цялата страна ще посрещне Павликени по време на петото издание на обичайният Празник на яйцето в събота.За проявата са обезпечени са 4000 яйца, а цената на цялото събитие е към 14 000 лв..

По време на фестивала ще бъде даден отговор на екзистенциалния въпрос, който вълнува човечеството от епохи – „ Яйцето или кокошката? “. Това е и мотото на Празника на яйцето през този уиенд.

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов разгласи още, че от предходната година събитието се организира в градския парк „ Кирил Ракаров “. Във връзка с мотото на фестивала ще бъде разиграна лотария.

„ Тя по едно и също време ще даде опция на участниците в нея да завоюват дребни и по-големи награди, само че също така талоните ще са в два цвята и всички ще бъдат осведомени, преди закупуването им, какво символизират. Единият цвят ще споделя, че яйцето е първо, а другият, че кокошката. Билетите ще бъдат събрани в една урна и директно преди раздаването на премиите, ще бъдат преброени и по този начин ще дадем отговор на въпроса „ Яйцето или кокошката е първо? “. Големите награди ще са смарт телефон и 48-инчов тв приемник. Сред премиите на празника е и едномесечен ваучер за посещаване на плувния басейн в града”, изясни регламента инж. Манолов.

И през актуалната година ще се запазят присъщите акценти за празника. Ще има доста песни, танци, креативен работилници, кулинарни надпревари и спортни игри, чиито правилник е изменен, с цел да бъдат те по-атрактивни. Ще бъдат приготвени и стотици омлети от майстор-готвачът Елена Божанова, които ще са безвъзмездна почерпка за гостите и жителите на града.

В рамките на празника ще има и благотворителен базар, проведен от фондация „ Майки за донорство “. В програмата е включено и „ селфи с щраус “, което ще се прави в зоокъта в Павликени, а най-интересните фотоси ще получат награди. В телен кафез във формата на яйце ще бъдат затворени 30 бели гълъба, които по време на кулминационната точка на празника ще полетят в небето над града. Ще бъдат показани и занаяти, свързани с яйца, както и други обичайни за района занаяти.

В обособени креативен ателиета малчугани ще създават къщички за птици, екобижута, ястия, както и ще посадят 140 цветя и 3 дръвчета. На сцената ще се изявят фолклорни сформира от Павликени и околните села, както и певицата Гери-Никол. Водещ ще е Ники Априлов, а ръководител на кулинарното жури ще е Иван Звездев. За следващ път ще бъде проведена кметска конкуренция за най-красиво нарязани яйца и атрактивно подредено плато.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР