Над 400 военнослужещи със специализирана техника от състава на 61-а

...
Над 400 военнослужещи със специализирана техника от състава на 61-а
Коментари Харесай

Над 400 военни и три вертолета участваха в потушаването на пожара край Казанлък

Над 400 военнослужещи със профилирана техника от състава на 61-а механизирана бригада и 3 вертолета от авиобаза " Крумово " в продължение на две денонощия участваха в потушаването на пожара в образователен център " Тюлбе " край Казанлък.

Пожарът поражда при дейности за неутрализиране и заличаване на рискови невзривени муниции, открити от жители и чиновници на Министерство на вътрешните работи в частни парцели и публични места на територията на село Шейново.



Боеприпасите са превозени и унищожени от профилиран екип от състава на Втора механизирана бригада на 17 август в региона на образователния център.

В потушаването на огъня неотложно се включват военнослужещи от 61-а механизирана бригада от регион Казанлък, които в продължение на две денонощия се борят с огнената буря взаимно със чиновници на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Държавно горско стопанство, полиция и доброволци от школата на Министерство на вътрешните работи в града.

Верижни машини от " Мини Марица изток " прокарват просеки, с цел да изолират пожара и да не се допусне неговото разпространяване в труднопроходимия терен.



Снимки: Министерство на защитата

С дейностите си всички участници в преодоляването на огнената буря съумяват да обезпечат сигурността на хората, които живеят наоколо до полигона, както и да подсигурят неразпространението на пожара по разнообразни фронтове.

Благодарение на бързата и съответна реакция на всички не бяха позволени произшествия, които да доведат до пострадване на хора.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР