Над 400 ученици от Стара Загора се състезаваха в „Зелената

...
Над 400 ученици от Стара Загора се състезаваха в „Зелената
Коментари Харесай

Над 400 ученици от Стара Загора отговаряха на въпроси в Зелената олимпиада


Над 400 възпитаници от Стара Загора се състезаваха в „ Зелената олимпиада “. Надпреварата се организира в постройката на Държавната опера в града. Изненадата на събитието беше Поли Генова, която стана дипломат на зелената концепция и зарадва всички с осъществявания на най-популярните си песни.Тя прикани учениците да бъдат виновни и да пазят природата.

Заедно с онлайн платформата http://zelenaolimpiada.bg/ тази година Министерството на околната среда и водите провежда и викторини онлайн в няколко български града. Първо в Стара Загора учениците отговаряха на въпроси, разнообразни от тези в онлайн състезанието. Водещ на събитието беше артистът Николай Начев, който ревизира знанията им за запазване на околната среда. За всички участници имаше дарове, а спечелилите в екологичната викторина получиха специфични награди, обезпечени от Оперативна стратегия „ Околна среда “.

„ Образователната самодейност има за цел да възпита у вас обич към природата и да увеличи знанията ви за нейното запазване “, сподели в послание към учениците Евелина Гечева от Академика БГ, уредник на екологичния конкурс.

Тази година „ Зелената олимпиада “ излезе отвън рамките на България. Ученици от Германия, Испания и Холандия към този момент се включиха в екологичната конкуренция.

След Стара Загора за присъединяване в еко викторините онлайн ще се готвят възпитаници от Плевен и Монтана.

Онлайн тестванията на „ Зелената олимпиада “ са отворени за присъединяване до 1 декември 2017 година Победителите в трите възрастови групи ще бъдат наградени с MP3 плеър, смарт телефон и таблет на финалното събитие, което ще се организира през декември в София.

Мащабната екологична самодейност обичайно се организира с поддръжката на Министерството на околната среда и водите посредством Оперативна стратегия " Околна среда "

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР