Над 400 са задържаните лица в рамките на съвместната акция

...
Над 400 са задържаните лица в рамките на съвместната акция
Коментари Харесай

Над 400 са арестуваните досега в акция Бяло, бройката расте ежечасно

Над 400 са арестуваните лица в границите на взаимната акция " Бяло " на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата против наркоразпространението, провеждана в цялата страна, която е с фокус противопоставяне на разпространяването на неразрешени вещества към учебните заведения.

Тези данни оповестиха представителят на основния прокурор Сийка Милева и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, които организираха взаимен брифинг в Съдебната палата в столицата.

" Резултатите надвишиха упованията ни. До сегашния миг в качеството на обвинени са привлечени над 400 лица, формирани са 254 досъдебни производства за държане и разпространяване на наркотични субстанции. Извършени са претърсвания на над 300 адреса на територията на цялата страна ", влезе в конкретика Сийка Милева.

И акцентира - цифрите на арестуваните и формираните производства се усилват непрестанно, като данните биват обновени във прогресивен проект от Министерство на вътрешните работи ежечасно.
 Петър Тодоров: 252 са арестуваните при акцията на Министерство на вътрешните работи против наркоразпространението
Петър Тодоров: 252 са арестуваните при акцията на Министерство на вътрешните работи против наркоразпространението

Образувани са 220 бързи и досъдебни производства

Над 10 000 дози наркотични субстанции от разнороден вид - от марихуана, през амфетамини и метаамфетамини до кокаин и дизайнерска дрога, са били конфискувани в границите на спецоперацията.

Има и фрапантни случаи - единствено в един автомобил на престъпно проявен били открити над 100 дози. " Сами може да си извършите сметка защо голямо количество приказваме ", посочи представителят на основния прокурор.

Освен това - " гора " от марихуана била открита и конфискувана в границите на акцията - над 2700 стръка канабис. " Това е една цяла гора, засята с опиати. "

Задържани са и малолетни лица, измежду които и 17-годишен възпитаник, продавал дрога на съучениците си за 50 лв. на хапче. " Това дете към момента не е приключило междинното си обучение, а към този момент е вербувано от наркобандите и включено в мръсния им бизнес ", възмути се Милева.

Акцията няма да е спорадична и няма краен период, като напъните на органите на реда против наркоразпространението са непрекъснати и уверени, стана ясно от думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.
 Тарашат домове на наркодилъри в цялата страна, шестима са в ареста
Тарашат домове на наркодилъри в цялата страна, шестима са в ареста

Акция " Бяло " се организира взаимно от прокурори и служители на реда по предписание на Гешев

Освен над 400-те арестувани, в границите на дейностите на Министерство на вътрешните работи са тествани и не престават да се ревизират регионите към над 1500 учебни заведения в страната, като са осъществени инспекции и претърсвания и в редица питейни заведения, " наркосборища ", а известни лица от кримиконтингета са били разпитани, добави на собствен ред основният секретар Петър Тодоров.

Установени са и редица спомагателни закононарушения като нелегално държане на оръжие и муниции.

И Министерство на вътрешните работи, и прокуратурата, твърдят - акцията не е инцидентна , като напъните и на двете институции срещу дилърите са непрекъснати, а в последните месеци се ускорява положителното съдействие сред полицията и държавното обвиняване.

" Общият ни зложелател е престъпността и нашата отговорност е обща ", увери Милева. " Борбата с наркоразпространението е приоритет на Министерство на вътрешните работи и това ще продължи да бъде по този начин. Това не е някаква спорадична акция ", увери пък основният секретар.
 Гешев разгласи война на наркодилърите
Гешев разгласи война на наркодилърите

Иван Гешев е разпоредил активизиране по каузи, свързани с наркоразпространението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР