Над 400 са обвиняемите в акция Бялопо противодействие на разпространението

...
Над 400 са обвиняемите в акция Бялопо противодействие на разпространението
Коментари Харесай

Над 400 са обвиняемите в акция Бяло, намерена е цяла гора с марихуана

Над 400 са обвинените в акция " Бяло " по противопоставяне на разпространяването на опиати. Това надвиши упованията ни. Образувани са 254 нови досъдебни производства. Извършени са над 300 претърсвания на адреси в цялата страна и цифрите непрекъснато се усилват. Това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева на брифинг във връзка дейностите, подхванати от прокуратурата в съгласуваност с Министерство на вътрешните работи против разпространяването на наркотични субстанции.
Още по темата
В хода на интервенцията са конфискувани над 10 000 дози опиати - марихуана, метамфетамини, дизайнерска дрога, кокаин и други

" Това са евентуално над 10 000 дрогирани водачи - евентуални убийци по българските пътища ", разяснява Милева. Тя заяви, че единствено в един от тестваните коли са открити 100 подготвени за разпространение дози амфетамин.Тя добави, че са били открити над 2700 стръка марихуана.

" Това е една цяла гора, засята с опиати ", съобщи говорителката на Гешев.

Над 10 нарколаборатории и пространства за произвеждане на марихуана са открити в София, Добрич, Варна, Дупница, Тутракан, Силистра, Шумен и други градове. В една от тях, да вземем за пример, е открита климатична апаратура, за която са били нужни съществени вложения.

Разпространението на опиати, изключително в учебните заведения и към тях, може да се дефинира като " камшик на актуалното общество ", сподели Сийка Милева. Тя акцентира, че затова основният прокурор Иван Гешев е разпоредил на административните ръководители на прокуратурите в страната да засилват работата по делата.

Държавните институции би трябвало да подхващат единни дейности за ограничението им. Надявам се взаимната ни работа с Министерство на вътрешните работи да продължи, съобщи Сийка Милева и добави: " Общият ни зложелател е престъпността. "

Когато напъните са взаимни, и резултатите са положителни, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Той заяви, че са тествани над 1500 учебни заведения и региони към учебни заведения, над 1600 заведения, наркосборища и други " Установени са и други закононарушения, свързани с нелегално владение на оръжие, муниции, крадени движимости ", добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Сийка Милева и Петър Тодоров оповестиха, че и в бъдеще общите старания на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на разпространяването на опиати ще продължат. " Наркомафията въобще не би трябвало да бъде спокойна ", сподели представителят на основния прокурор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР