Над 400 пилота са подали искови молби в съда срещу

...
Над 400 пилота са подали искови молби в съда срещу
Коментари Харесай

Над 400 пилота съдят Боинг за укритите дефекти на 737 Макс

Над 400 водача са подали искови молби в съда против авиокорпорацията " Боинг " поради това, че е укрила дефектите в самолета " Боинг 737 Макс ", които доведоха до смъртоносните произшествия с две такива машини в Индонезия и Етиопия. Това заяви телевизия ЕйБиСи, цитирайки подадени в съда документи.

В жалбите се показва, че от " Боинг " са направили невиждано укриване на известни недостатъци в структурата на самолетите от модела 737 Макс, които доведоха до тежките произшествия в Индонезия и Етиопия и последвалото им прекъсване от употреба в целия свят. Пилотите се оплакват от това, че не престават да търпят загуби от неполучени заплати, тъй като нямат задоволително полети слез приземяването на този модел машини.

Миналата седмица телевизия СиЕнБиСи заяви, че летците от американската самолетна компания " Саутуест Еърлайнс " търсят от " Боинг " компенсации за понижение на заплатите им поради неразрешената употреба на 737 Макс. Според представени от малкия екран експрети " Саутуест Еърлайнс " губи ежемесечно 8.5 млн. $ поради престоя на този модел.

Експлоатацията му бе неразрешена откакто на 29 октомври в Индонезия при полет на " Боинг 737 Макс " починаха 189 души, а на 10 март 2019 година други 157 станаха жертва при злополука в Етиопия.

От самолетостроителя признаха, че е дефектирала системата за възстановяване на маневреността на машините и действително това е довело до разбиването на машините.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР