Над 400 милиона лева от първия транш от Плана за

...
Над 400 милиона лева от първия транш от Плана за
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Дълбоки реновации на сградите могат да намалят сметките с 50%

" Над 400 милиона лв. от първия транш от Плана за възобновяване и резистентност са ориентирани за енергийна успеваемост, а точно за възстановяване на сградния фонд посредством дълбоки реновации - промяна на вътрешните съоръжения на постройките, на отоплителните системи, на уредите за отопление. Идеята е действително да се реализира енергийна успеваемост, която няма по какъв начин да стане единствено с изолации. Ако подобен бездънен ремонт бъде изработен на една жилищна постройка, се чака енергийната успеваемост да бъде към 60%. Ключовият въпрос е какво значи това за домакинствата- сметките биха намалели с към 50%. "

Това съобщи евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова в ефира на бТВ. Тя разясни, че подобен вид усъвършенстване в енергийната успеваемост покачват осезаемо и себестойността на жилищата. В България недвижимото имущество като благосъстоятелност е извънредно висок % и повишението на себестойността на жилищата ще има огромно значение за българските жители.

Цветелина Пенкова прикани да се прегледат тези стратегии и да се употребява опцията, тъй като средства се отпускат за възстановяване на жилищни здания и на публични здания - учебни заведения, лечебни заведения, читалища, културни институции.

" Това доста би облекчило бюджета на общините и тези средства, които останат, които биха покривали да вземем за пример спомагателни сметки за тези публични услуги, могат да се пренасочат и да се употребяват за доста по-наложително подкрепяне в районите, където има такава нужда ", посочи евродепутатът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР