Над 400 мигранти се опитаха да влязат тази сутрин в

...
Над 400 мигранти се опитаха да влязат тази сутрин в
Коментари Харесай

Стотици мигранти се опитаха да нахлуят в испанския анклав Мелиля

Над 400 мигранти се пробваха да влязат тази заран в испанския анклав Мелиля откъм Мароко, като огромна част от тях съумяха след двучасова битка с граничните чиновници, оповестява " Ройтерс ".

През последното десетилетие М елиля и Сеута - вторият испански анклав на северното крайбрежие на Африка, се трансфораха в известни изходни точки за незаконни мигранти от Африка, които се пробват да влязат в Европа.

От представителния орган на испанското държавно управление в Мелиля потвърдиха, че огромна група африкански мигранти са съумели да пробият граничния пункт и да влязат в анклава. Точният им брой обаче не се прецизира.

Щурмът на границата стартира към 6:40 часа локално време, а пробивът е сбъднат в 8:40 часа " макар обширната интервенция на мароканските сили ", прецизират локалните управляващи.
 Мароко преразглежда връзките си в Испания поради мигрантската рецесия
Мароко преразглежда връзките си в Испания поради мигрантската рецесия

Извика посланика си за съвещания

Това е първото значимо навлизане на мигранти в един от двата испански анклава, когато Мадрид одобри промароканска позиция над Западна Сахара - територия, която Рабат смята за своя, само че където подкрепяно от Алжир придвижване за самостоятелност упорства за основаването на суверенна страна.

През седмиците на 2022 година преди този ход прекосяването на мигранти в двата анклава са се нараснали повече от три пъти в съпоставяне със същия интервал на 2021 година

В средата на 2021 година в границите на няколко дни към 8 000 души проникнаха в Сеута, възползвайки се от очевидното повдигане на охранителните ограничения от мароканскатастрана на границата след дипломатически спор сред Испания и Мароко.

????Más de trescientos inmigrantes subsaharianos intentan saltar la valla de Melilla por la zona de Barrio Chino, al menos un centenar lo han conseguido.

????Vídeos que nos facilitan los oyentes de la radio.
— Cadena SER Melilla (@LaSer_Melilla)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР