Над 400 български изложители са взели участие в германски панаири

...
Над 400 български изложители са взели участие в германски панаири
Коментари Харесай

Над 400 български изложители са участвали в германски панаири

Над 400 български изложители са взели присъединяване в немски панаири през 2016 година Това стана ясно по време на среща сред заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев и Петер Невен, шеф на AUMA (Съюз на немските панаирни дружества) и представители на управленията на панаирите в Мюнхен, Лайпциг и Есен.

Представителите на Съюза на немските панаирни сдружения показаха, че от 158 панаири, които се провеждат в Германия годишно, на 93 от тях могат да се видят български артикули. По думите на Невен над 3 млн. задгранични гости идват на тези изложби, което дава опция на българските компании за по-широк маркетинг.

„ Германия е водещ външнотърговски сътрудник за нас, като се стремим да запазим и разширяваме тези позиции. Важна роля в това има и сполучливото присъединяване на интернационалните изложби и панаири, които се организират на нейна територия “, уточни зам.-министър Манолев.

По думите му показателно за интереса на българския бизнес към тях е, че 30% от всички панаири, на които се показва страната ни, са точно в Германия.

„ За предходната година надхвърлихме рекордните 6,6 милиарда евро в двустранния ни стокообмен, което е резултат както от увеличаващия се брой немски компании, опериращи на българския пазар, по този начин и от и разширение на наличието на български артикули на немския пазар “, добави Александър Манолев.

По време на срещата бяха разисквани още опциите България да бъде страна-партньор на някои от идните изложби, които са от особена значимост за бизнеса. Сред секторите от съвместен интерес бяха упоменати производството на машини, уреди и елементи за тях, както и в автомобилната и хранително-вкусовата индустрия.

Германската делегация, която е на посещаване в България включва, с изключение на доктор Невен, шефовете на панаирите в Мюнхен Фолк Зенгер, в Лайпциг Маркус Гайзенбергер и на Панаира в Есен Франк Мерц.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР