Над 40 сделки с участието на компании за опаковки са

...
Над 40 сделки с участието на компании за опаковки са
Коментари Харесай

Smurfit отхвърля оферта за придобиване за 8.9 млрд. евро на International Paper

Над 40 покупко-продажби с присъединяване на компании за опаковки са били оповестени от началото на годината

© Bloomberg [Bloomberg] Още по тематиката
Най-старият производител на оръжие в Съединени американски щати Remington желае отбрана от банкрут

Активистките придвижвания против притежанието на оръжие утежняват финансовото положение на фирмите в бранша
27 мар 2018
Qantas сътвори нов стадий в авиацията с първия пряк полет сред Лондон и Пърт

Компанията възнамерява да сътвори мрежа от свръхдълги полети
26 мар 2018
Ogilvy Group разраства групата си с още една медиа организация

Компанията закупи лиценз за марката Wavemaker, част от WPP, и разгласи съдействието си с цифровата Knoway
26 мар 2018 Ирландската компания за пакетиране Smurfit Kappa Group е отхвърлила оферта за придобиване на стойност 8.9 милиарда $ от страна на International Paper, оповестява Bloomberg. Липсата на съглашение ще подложи на тест желанието на International Paper за договорката, до момента в който бизнесът на компании като Smurfit процъфтява с развиването на електронната търговия.

За договорката

Бордът на Smurfit е отхвърлил ревизираната оферта на International Paper, която прави оценка компанията на 8.9 милиарда $ при цена от 37.54 $ на акция. За съпоставяне - началната оферта за придобиването беше при 36.46 $ на акция.

" Бордът е изцяло уверен, че е в полза на акционерите на компанията да продължим бъдещото си развиване като самостоятелна компания ", се споделя в заявление на разположената в Дъблин компания. " Ревизираното предложение също подценява доста групата и остава доста под оценките, избрани от последните покупко-продажби в бранша ", прибавиха от управлението на компанията.

Независимо от това от основаната в Тенеси International Paper, обявиха, че са подготвени " бързо и взаимно " да проработят със Smurfit Kappa, като показаха скорошния спад в акциите на ирландската компания като една от аргументите за сключването на договорка.

От International Paper за повторно се пробват да придобият ирландския производител на опаковки за последните три седмици, а повода е, че една възможна договорка сред двете компании би осигурила на International Paper съществено наличие в Европа. Понастоящем американската компания създава една трета от всички картонени опаковки в Съединени американски щати, като съглашението с Smurfit би я направило номер едно и в Европа.

Активен отрасъл

Активността във връзка с сливанията и придобиванията се следи в целия отрасъл и се дължи на обстоятелството, че бизнесът на производителите на картонени опаковки процъфтява, до момента в който повишаването на каузи на електронната търговия усилва потребността от пакетиране на стоките за предпазването им от увреждане по време на доставка.

Според изискванията на ревизираното съглашение акционерите на Smurfit Kappa ще получат 25.25 евро на акция кеш в допълнение към 0.3028 в акции на International Paper за всяка акция на Smurfit. " Пoдобни синергии са присъщи за бранша и биха нараснали цената на акциите на International Paper ", изяснява Дейвид О‘Брайън, анализатор към Goodbody Stockbrockers в Дъблин. Сделката сред опаковъчните компании би се класирала като най-скъпата договорка в сектора за момента.

Само от началото на годината досега са били подписани над 40 покупко-продажби с присъединяване на компании, опериращи в областта на пакетирането, а въздействието на Smurfit и ползата на International Paper в компанията биха могли да привлекат повече евентуални купувачи, което евентуално съставлява и една от задачите на ирландската компания, изяснява Корд Принзхорн, основен изпълнителен шеф и създател на по-малката конкурентна компания Prinzhorn Holding.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР