Над 40 места в Смолянска област все още са без

...
Над 40 места в Смолянска област все още са без
Коментари Харесай

Стефан Сабрутев: Над 40 места в Смолянска област са без ток

Над 40 места в Смолянска област към момента са без ток. Това съобщи регионалният шеф на Смолян Стефан Сабрутев в " Денят стартира ".

Той добави, че екипи работят за отстраняването на повредата и изрази вяра до края на днешния ден да приключат ремонтните действия и всички обитаеми места да бъдат снабдени с електричество.

Десетки обитаеми места в Смолянско остават без ток, Триград към момента е без авто достъп

До всички обитаеми места са доставени артикули от първа нужда, най-труден е достъпът до Триград, Жребово и Кестен, поради пропадането на общинския път, добави Сабрутев.

На срещата сред регионалните шефове на трите наранени области - Благоевград, Кърджали и Смолян, и премиера Кирил Петков, са разисквани главните превантивни ограничения, с цел да се избегнат сходни бедствия в бъдеще, разясни Сабрутев. Основната от тях е разчистване на речните корита, дейстност която до този миг е осъществявана поетапно, поради неналичието на финансови средства.

До края на седмицата ще бъдат разказани вредите в потърпевшите от наводненията райони. Сабрутев бе безапелационен, че няма да се дават средства без да има надзор.

Първо ще се възстановят разноските, направени от общините до момента. На втория стадий ще се огледат специалисти засегнатите места, след което ще стартира да се работи по възобновяване на пътната инфраструктура.

" Най-спешно би трябвало да се стартира ремонт на пътя за село Триград, мост и подпорни стени в Рудозем ", сподели Стефан Сабрутев, регионален шеф на Смолян.

Към момента вредите от бедствието в община Девин се правят оценка на над 4 милиона лв..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР