Над 40 хиляди българи се присъединиха към фейсбук група, целта,

...
Над 40 хиляди българи се присъединиха към фейсбук група, целта,
Коментари Харесай

Над 40 хил. българи поискаха справедлив съд за смъртта на Милен Цветков във Фейсбук

Над 40 хиляди българи се причислиха към фейсбук група, задачата, на която е да има " Справедлив съд за гибелта на Милен Цветков ". 

Според основателите на групата, в случай че участието се трансформира в предприемчив комитет или група с позиция, общото предпочитание за правдивост ще бъде целесъобразно. 

На 30.04.2020 година Софийски апелативен съд ще заседава по делото за убийството на журналиста Милен Цветков. Адвокатът на килъра ще апелира решението за наложената мярка „ задържане под стража “, както и обвиняването в преднамерено ликвидиране.

Мартин Николев, който също членува в групата, пък предложи да напише писмо от името на всички 40 хиляди будни жители, в което да се осъдят тенденциозните трагични убийства на пътя, да се насочи апел за съответно правораздаване и ефикасно изтърпяване на присъдата, поради обстоятелството, че цялото ни общество е очевидец на противоположното в доста предходни сходни случаи. 

" Мисля, че би трябвало да се насочи и зов към всички партии, институции, асоциации на жертвите, съдружие на автомобилистите, придвижвания и самостоятелни претенденти. Този зов би трябвало да бъде искане битката със смърта на пътя да стане Национален приоритет! Да се изготви общ план или няколко сложни плана с съответни и нови ограничения, зад които ние жителите да застанем и да създадем крачка напред, за това да се усещаме по-сигурни и предпазени на пътя и като пешеходци, и като водачи.
Разбира се едно такова писмо или да го назовем позиция няма за цел да ангажира никой с нищо. Целта е щом бъде подписано от 40 хиляди индивида и предоставено на публичното внимание, тази позиция да покаже, че жителите не спим и можем да се организираме солидарно, фокусирани сме и няма да се поддадем на медийни операции, подмолни сделки и взаимни отстъпки в съда и в ръководството на страната ни.
Ако одобрявате самодейността единствено сложете лайк, тъй като с мнения ще е доста дълго. Важното е да се поема самодейност и умуването ни тук да не е едно неефикасно писане " - пише българинът. 

Публикацията му към този момент е събрала близо 2000 лайка, а в множеството мнения консуматори поддържат самодейността. 

Междувременно, в мрежата плъзна и друго известие, задачата, на което е да бъде проведено събитие на датата 30 април (четвъртък), съдът ще заседава по делото.

" Ние, българските жители, желаеме обективен развой и съответно наказване за тази гибел, породена от надрусан малчуган.
Призоваваме всички хора, във всеки град в България, да отидат на 30 април в 12:00 часа пред постройките на съдилищата в техните градове и с наличието си да заявим, че няма да позволим още един палач да излезе на независимост и да бъде оправдан или присъдата му да е „ отблъскване на номера “.

В обитаемоте места, където няма постройка на Съдебната власт, поддръжката може да се реализира пред постройката на полицейско ръководство или община, на площад или друго публично място. Важно е да се съберем и ясно да заявим, че правдивост би трябвало да има и правосъдната система е длъжна да си свърши работата обективно, а не да бъде корумпирана и отсъждането й да бъде субективно!

Предвид изключителното състояние в страната, призоваваме всички в деня на събитието да бъдат с защитни маски и да съблюдават отдалеченост един от различен.

Все още не е ясно, в какъв брой часа ще бъде делото, а часът може да бъде разгласен в същия ден. За това организираме събитието в алегоричен час - 12:00.

Очакваме ви на 30 април в 12:00 часа дружно да желаяме правдивост в памет на Милен Цветков! " - гласи известието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР