Над 4 млрд. лв. компенсации е изплатило Министерството на енергетиката

...
Над 4 млрд. лв. компенсации е изплатило Министерството на енергетиката
Коментари Харесай

Николов: Дали сме 4 млрд. лева компенсации за 100 дни

Над 4 милиарда лева обезщетения е изплатило Министерството на енергетиката в първите си 100 дни, регистрира министър Александър Николов след съвещанието на Министерския съвет.

223 млн. лева са изплатените средства за обезщетенията за природен газ, 471 млн. лева - за ЕРП-ата и ЕСО, като цената за транспорт и систематизиране не се е вдигнала, 1,440 милиарда лева са изплатените обезщетения за бизнеса, 107 млн. лева - за ВиК сдруженията. Компенсациите не престават и за април.

Освен това ще се погаси заемът, който държавното управление е отпуснал на НЕК за заплащане на реакторите за " Белене " - един от дълго време отлаган проблем, заяви Николов.

Николов акцентира още, че разноските на семействата за топло- и електрическа енергия са останалинепроменени. За съпоставяне в Европа междинните разноски на семействата се повишили с 30%.

Николов разяснява и инспекциите на Министерство на вътрешните работи за цените на тока. " Бих бил щастлив да има такива за всеки случай на подозрение. Компетентните органи ще кажат има ли нарушавания, само че в действителност има странни моменти на динамичността на цените и ръководството на мощностите ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР