Над 4 млн. американски граждани вече са упражнили своето право

...
Над 4 млн. американски граждани вече са упражнили своето право
Коментари Харесай

Над 4 млн. американци вече са гласували за президент, очаква се рекордна избирателна активност

Над 4 млн. американски жители към този момент са упражнили своето право на глас за президентските избори, съобщи Ройтерс, като се базира на информация от US Elections Project. В процедурата по ранно гласоподаване до момента са взели участие рекордно доста хора. За съпоставяне по време на предходните избори по същото време едвам 75 000 души бяха упражнили правото си на глас. Това дава повод на анализаторите да имат вяра, че на тези избори ще станем очевидци на исторически висока изборна интензивност.

Изборите за нов президент на Съединени американски щати ще се проведат на 3 ноември, само че американските жители имат право да подадат авансово вота си.

Промяната се дължи на разширението на ранното гласоподаване и гласуването по пощата в доста щати като безвреден метод за практикуване на правото на глас по време на пандемията от ковид, както и на нетърпението да се повлияе върху политическото бъдеще на президента Доналд Тръмп, сподели Майкъл Макдоналд от университета на Флорида, който ръководи осведомителния източник.

" Никога не сме виждали толкоз доста хора да гласоподават до този миг преди избори ", съобщи той.

Данните накараха Макдоналд да предвижда рекордна изборна интензивност от към 150 млн., което е 65% от имащите право на глас в Съединени американски щати. Това би била най-високата изборна интензивност от 1908 година Данните до момента идват от 31 щата и съгласно Макдоналд ще се усилват с придвижване на ранното гласоподаване и гласуването по пощата.

Националните социологически изследвания демонстрират, че републиканецът Тръмп изостава от противника си демократ Джо Байдън, само че допитванията в основни колебаещи се щати свидетелстват за по-оспорвана конкуренция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР