Над 4,8 милиона случая на заразяване с коронавирус и над

...
Над 4,8 милиона случая на заразяване с коронавирус и над
Коментари Харесай

12% спад на новите случаи на COVID-19 за седмица отчете СЗО

Над 4,8 милиона случая на заразяване с ковид и над 85 000 смъртни изхода са регистрирани през миналата седмица в света. Спрямо миналата седмица заболеваемостта се е намалила с 12%, а смъртността - с 5%, заяви Световната здравна организация (СЗО), представена от ТАСС.  

През миналата седмица заболяваемостта е повишена единствено в Западно-тихоокеанския район (с 4%), до момента в който в Европа броят на новите случаи е понижен с 26%, в Източното Средиземноморие - с 22%, в Югоизточна Азия - с 12%. Понижението в Африка е 4%, в Северна и Южна Америка - с 3%. 

Смъртността се е нараснала в Югоизточна Азия (със 7%) и Западно-тихоокеанския район (с 4%), само че е намаляла в Европа (с 16%), Източното Средиземноморие (с 16%), Африка (9%), Северна и Южна Америка (7%), съобщи Българска телеграфна агенция. 

По-силно заразният вариант на ковид В1.1.7, който в началото бе открит във Англия, към 18 май е открит в 143 страни, а в още 8 се правят инспекции за съществуването му.

Вариантът В1.351, открит в Република Южна Африка, е доказан в 96 страни, а разновидността Р.1, засечен в началото в Бразилия и Япония - в 58 страни. 

Като " вид, пораждащ безпокойствие " СЗО преглежда и откритият в Индия през октомври B.1.617, който има три подвида, открити надлежно в 41, 48 и 5 страни. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР