Над 4 000 българи се събраха в Чикаго, за да

...
Над 4 000 българи се събраха в Чикаго, за да
Коментари Харесай

Хиляди българи със знамена изумиха Чикаго, Стоичков се намеси

Над 4 000 българи се събраха в Чикаго, с цел да отбележат най-светлия роден празник - Денят на българската писменост и просвета 24 май. 

Всички български учебни заведения, детски градини, фолклорни и културни организации се включиха в парада и програмата по-късно в невиждан акт на обединяване на нашата общественост, предаде .

Това ще е най-голямото българско събитие до момента тази година.

Българите в Чикаго дадоха старт на празненствата за 24 май – Денят на българската писменост и просвета – със станалия обичаен Парад на България.

Повече от 4 000 души се събраха в чикагското предградие Елк гроув вилидж, а стотици трибагреника заляха парка в градчето.

В невиждан акт на единение парада събра на едно място всички български учебни заведения, детски градини, фолклорни сформира и културни организации.

В празничната стратегия на сцената се включиха от най-малките до най-големите…с танци, пессни, имаше „ Хайдушки игри “ за най-смелите, а певицата Мария Илиева пристигна в Чикаго особено за Парада на България.



Генерален спонсор на събитието за втора година е транспортна компания.

Събитието не мина без интервенция на Христо Стоичков.

А за хайдушките игри, в които мощ премериха най-смелите, премиите обезпечи Христо Стоичков от неговия състезателен бранд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР