Над 39 заподозрени са идентифицирани в голяма операция срещу онлайн

...
Над 39 заподозрени са идентифицирани в голяма операция срещу онлайн
Коментари Харесай

Разкриха над 39 заподозрени за онлайн педофилия в Западните Балкани

Над 39 обвинени са разпознати в огромна интервенция против онлайн полово посягане против деца в Западните Балкани, в която взе участие и хърватската полиция, заяви през днешния ден хърватското министерство на вътрешните работи, съобщи организация ХИНА.

Целта на интервенцията, в която дружно с Хърватия участваха и правоприлагащите органи на Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Северна Македония и Унгария, беше откриване на онлайн полово принуждение над деца и попречване на нови случаи, както и отбрана на евентуални жертви и наказване на причинителите.

По време на интервенцията, траяла от 6 до 19 ноември, хърватската полиция разпознава осем причинители, направи девет претърсвания в домовете на обвинени и иззе повече от 50 устройства за предпазване на данни.

В хода на интервенцията е разпознато едно дете от Хърватия, за него са положени съответните грижи и е прекъснато всяко по-нататъшно посягане.

Полицията удостовери, че хърватските жители, обвинени по случая, са направили седем престъпни действия и че някои от следствията не престават.

Операцията се управлява от словенската полиция и се координира от Европол като част от Европейската мултидисциплинарна платформа за битка с престъпни закани (EMPACT).

Бяха осъществени четиридесет и едно претърсвания в участващите страни като продължение на следствия за шерване на фотоси и видеоклипове, показващи полово посягане против деца. В резултат са задържани трима обвинени и са повдигнати обвинявания за закононарушения, свързани с разпространяване на фотоси, показващи посягане над деца съобщи Българска телеграфна агенция.

По време на интервенцията са конфискувани над 200 предмета със фотоси или видеозаписи на полово принуждение над деца, в това число компютри, мобилни телефони, компютърни сървъри и карти- памет.

Европол оказа помощ за обмена на информация сред участващите страни, за инспекцията на иззетите материали и даде разследващи данни за продължение на следствията в района и отвън него, прецизираха от министерството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР