Над 380 абсолвенти на Филологическия факултет на Пловдивския университет Паисий

...
Над 380 абсолвенти на Филологическия факултет на Пловдивския университет Паисий
Коментари Харесай

Над 380 филолози от ПУ с дипломи

Над 380 абитуриенти на Филологическия факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ получиха дипломите си за приключено висше обучение в Спортната зала на висшето учебно заведение. Освен възобновената традиция дипломите да се връчват на тържествена гала, за първи път от години насам се дипломират 92 студенти с отличен триумф, оповестиха от факултета.

Церемонията бе открита с думи на водещия тържеството доцент доктор Елена Гетова, заместник-декан на Филологическия факултет. В обръщението си към випуск 2022 тя акцентира изключителната привилегия и отговорност, която стои пред абитуриентите, тъй като тяхното дипломиране се случва в годината на един показателен празник – 50 години филологии в Пловдивския университет.

Приветствието на доцент доктор Марияна Стоянова, заместник-ректор по образователната активност, съдържаше както университетски послания, по този начин и споделени мъдрост и опит, които ще бъдат от изгода в бъдещата реализация на завършващите студенти.

Доц. д.ф.н. Константин Куцаров, декан на Филологическия факултет, акцентира в обръщението си към абитуриентите сложността по време на пандемията и преориентацията на просветителната система, предопределена от изключителната обстановка.

По думите му резултатите от тези две години изолираност недвусмислено потвърждават, че напъните на всички преподаватели от Филологическия факултет са били ползотворни и целенасочени. В края на прочувственото си одобрение Деканът на факултета прочете приветствен адрес от госпожа Мария Габриел – еврокомисар и някогашен ученик на Филологическия факултет на Пловдивския университет.

Церемонията продължи с академичното слово-обръщение към абитуриентите, което тази година бе дело на доцент доктор Юлия Николова – дълготраен учител във факултета. Красноречивото заглавие на обръщението „ Слово за словото “ потвърждава и неговия смисъл и наличие, а посланията в него бяха свързани както с университетските знания на доцент Николова, адресирани към завършващите, по този начин и със споделените мемоари от опита й на учител.

Тази година Филологическият факултет открои студентката Ивана Витанова, абсолвентка от компетентност „ Българска лингвистика “, която приключва с отличен триумф (6.00) и която имаше достойнството да показа одобрение от името на випуска до всички преподаватели и студенти.

Галилеевата клетва бе прочетена от абитуриента Венцеслав Зисов от компетентност „ Английска лингвистика “. Наградите за отличниците и тази година бяха обезпечени от компания „ Телъс интернешенъл “.

Изпълнението на студенти  от първи курс от катедра „ Хореография “   с  ръководители доцент доктор Димо Енев и доцент доктор Рослана Моравенова от АМТИИ „ Професор Асен Диамандиев “ – Пловдив внесе въодушевление и бодрост в празничната атмосфера в Спортната зала.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР