Над 360 сигнала за паднали, прекършени клони и дървета са

...
Над 360 сигнала за паднали, прекършени клони и дървета са
Коментари Харесай

Продължава разчистването на паднали клони и прекършени дървета в София

Над 360 сигнала за паднали, прекършени клони и дървета са отработени единствено през вчерашния ден от екипите на Столичната община и СД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Столичният кмет Васил Терзиев е удовлетворен от синхронната работа сред Столичния инспекторат, районните кметове, спешните екипи и пожарната ". В идващите дни следва обща среща, на която ще бъде оценена организацията на работата в рисковата обстановка.

По предписание на кмета на София всички столични региони имат задача да създадат огледи и да подхващат ограничения за почистване на падналите дървета. В извозването на пречупените клони в кварталите са ангажирани и компаниите за сметосъбиране.

Днес екипи на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " дружно с доброволци са отреагирали на повече от 50 сигнала. Дирекция " Зелена система ", Общинското дружество " Паркове и градски градини " са отработили 167 сигнала с пречупени клони, дървета в паркове и градини и улици. В дейностите вземат участие и два камиона на Столичното дружество за боклуци, които са оборудвани със специфична техника за събиране на клони.

Започна и разчистването на трасето на трамвайна линия 10 от общинското дружество " Общински земи и гори ", които работиха главно по премахване на клони и дървета около контактно-кабелната мрежа на ул. " Вишнева ".



Снимки: Българска телеграфна агенция

Столичната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " е реагирала на повече от 50 сигнала. Работата продължава. Събраната дървесина се извозва в инсталацията в " Хан Богров ", където от нея ще бъде създаден компост за обогатяване на зелените площи и парковете на града.

Продължава почистването на вътрешно квартални улици в града. Преди обяд екипите правиха обработки в регионите Средец, Витоша, Нови Искър, Кремиковци, Триадица, Илинден, Надежда и Красна поляна, а след обяд в Сердика, Слатина, Панчарево и Витоша. Опесъчен е и пътят в естествен парк " Витоша ".

Столичният инспекторат прави непрекъснат надзор на изпълнените действия на почистващите компании. За некачествено осъществяване на дейностите по разчистване през двата дни са наложени. Те са за непочистени улици и спирки на градския превоз.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР