Над 350 военнослужещи от три държави започват учение у нас.

...
Над 350 военнослужещи от три държави започват учение у нас.
Коментари Харесай

350 военнослужещи от три държави на учение Родопи – 24

Над 350 военнослужещи от три страни стартират обучение у нас. Съвместната подготовка " Родопи – 24 " ще тренира бойни дейности и оцеляване в планината продължение на няколко дни.

Подобно обучение не се организира за 1 път, споделя командирът на 101 алпийски полк в Смолян полковник Стефан Димов.

Тази година дружно с военни от Пловдив 24-та авиобаза Крумово - военни от Хърватия, Австрия - по време на учението ще се увеличи подготовката им. 

" Едната рота ще бъде в защита, ще охранява планински проход, а другите две роти с Хърватия във 2 рота и присъединяване на австрийски военнослужещи в 3 рота, те ще извършат офанзива, имаме и модул, подготовка, оцеляване и напредване в планината. Войниците ще прекарат една вечер на открито, изготвяйки уреди за бивакуване с естествени средства ", разясни той.

Обучението е значимо и за българския принос за взаимната работа с формированията от НАТО и страните-членки на самодейността за планинска подготовка.

" Тя не е самодейност за защита, само че по-скоро е самодейност за шерване на опита в главно страните, които имат планински формирования. България е една от осемте страни, основателки на самодейността ", добави полковник Стефан Димов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР