Над 350 военнослужещи от България, Хърватия и Австрия ще участват

...
Над 350 военнослужещи от България, Хърватия и Австрия ще участват
Коментари Харесай

Военни от три държави с учение в Родопите

Над 350 военнослужещи от България, Хърватия и Австрия ще вземат участие в взаимната подготовка " Родопи - 24 ", оповестиха от Министерството на защитата. Учението ще се организира от 19-и до 28 март в региона на гарнизон Смолян.

В него ще вземат участие военнослужещи от Командването на Сухопътните войски, 101-ви алпийски полк - Смолян, логистичен модул от 110-и логистичен полк - Пловдив, Военномедицинска академия - София, 24-рта Авиобаза - Крумово, Република Хърватия и Република Австрия. Темата на взаимната подготовка е  " Действия на алпийски формирования в планинско-гориста околност в зимни условия ".

Целта на подготовката е да се поддържат и покачват качествата на алпийските формирования за водене на бойни дейности в планинско-гориста околност през зимата,

както и да се усъвършенства оперативната съгласуемост с формированията от НАТО и страните-членки на самодейността за планинска подготовка - EU Pooling & Sharing Mountain Training Initiative - EU P&S MTI.

Офицер, планиращ подготовката, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, офицер, провеждащ подготовката, е командирът на 101-ви алпийски полк полковник Стефан Димов, шеф е заместник-командирът на полка подполковник Иван Запрянов.

" Родопи - 24 " ще се организира на два стадия. Първият е модулна подготовка, която е разграничена в три посоки - отработване на въпроси по оцеляване, нахлуване и защита в планинско-гориста околност през зимата.

В рамките на втория стадий ще се състоят тактически учения с алпийските роти на полка, взаимно с военнослужещи от Хърватия и Австрия.

За своевременното доставяне с нужните материални средства по време на провеждането на интервенцията, логистичната рота на 101-ви алпийски полк ще организира тактико-специално обучение.

На 7 март български, румънски и американски военнослужещи демонстрираха качества по време на Деня за високопоставени посетители и медии на многонационалното обучение Trojan Footprint 24, който се състоя в региона на учебно-тренировъчния комплекс " Црънча " в Пазарджишка област.

Най-голямото обучение на Силите за специфични интервенции на НАТО в Европа се състоя на териториите на България, Грузия, Гърция, Румъния и Германия, където е позиционирано Компонентното командване на Силите за специфични интервенции за учението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР