Над 350 танцови двойки от 15 държави са заявили участие

...
Над 350 танцови двойки от 15 държави са заявили участие
Коментари Харесай

Над 350 танцови двойки от цял свят ще се състезават в Русе

Над 350 танцови двойки от 15 страни са декларирали присъединяване в Международния шампионат по спортни танци WDSF OPEN “RUSE 2022 ” този уикенд.

„ В годините обратно градът ни е бил отличник и във връзка с този спорт. Първият за България интернационален шампионат по спортни танци се е провел точно в Русе “, показа уредникът на събитието и ръководител на Семеен кодекс „ Настроение “ Иван Деспотов.

Традицията е съхранена и до през днешния ден, когато със съдействието на Общината състезанието ще се случи за 35-и път. Местната администрация оказва освен финансова поддръжка, само че и помощ за построяването на осветлението и звездната сцена, превозването на участниците от чужбина и популяризирането на събитието.

В шампионата ще вземат присъединяване някои от най-хубавите танцови двойки в международната класация. Русе ще се показа с 15 двойки от клубовете „ Настроение “ и „ Фламинго “. Очакванията са за чудесно показване при юношите старша възраст и младежите.

Надпреварата ще се организира на 29 и 30 октомври в зала „ Арена Русе “, като първият спортен ден ще е отдаден напълно на латино танците, а вторият – на общоприетите.

На финалите в неделя състезателите ще танцуват под съпровода на жива музика, като на сходно наслаждение се радват доста малко интернационалните шампионати. Тя ще бъде изпълнявана от Биг бенд Русе с диригент Димчо Рубчев, който е подготвил специфични аранжименти за случая.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР