Над 350 нови фиданки ще бъдат засадени на мястото на

...
Над 350 нови фиданки ще бъдат засадени на мястото на
Коментари Харесай

Над 350 нови фиданки ще бъдат засадени на мястото на стари и изсъхнали дървета в Шумен

Над 350 нови фиданки ще бъдат засадени на мястото на остарели и изсъхнали дървета в Шумен, оповестиха от общинския пресцентър.

От там прецизират, че в направения проект е планувано да бъдат посадени дървета и тук-там в града, на които досега не е имало.

Дърветата са от разнообразни типове - шестил, чинар, лирово дърво, явен, бреза, липа, явор гинала, гинко билоба, магнолия и други Преобладават декоративните широколистни типове, само че и има и иглолистни - кедър, аризонски кипарис, ела и смърч. Сред по-рядко срещаните до момента в Шумен са червенолистната албиция, каквато към този момент е засадена в региона към паметника на Тодор Колев. Няколко фиданки амброво дърво и разнообразни форми на японска череша неотдавна има в региона към зала "Младост " и в Градската градина. Залесяването ще продължи, до момента в който времето разреши, означават от дирекцията по устройство на територията към общинската администрация.

С есенното залесяване общият брой на новите дръвчета в Шумен през тази година ще надвиши 800. Други над 1000 тополови фиданки са засадени в землищата на села от общината, напомнят от пресцентъра й.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР