Над 350 души са арестувани тази седмица във Венецуела при

...
Над 350 души са арестувани тази седмица във Венецуела при
Коментари Харесай

Над 350 души арестувани при протестите във Венецуела

Над 350 души са задържани тази седмица във Венецуела при митингите против режима на президента Николас Мадуро, съобщи Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет, представена от Франс прес.

В официално съобщение Бачелет уточни, че службата й е получила информация за всеобщи арести - общо над 350 души тази седмица, като единствено на 23 януари са били арестувани 320 души.

Позовавайки се на достоверни локални източници, тя означи, че във вторник и сряда са били убити минимум 20 души, които "изглежда са били улучени при пукотевица от страна на силите за сигурност или членове на подкрепящи режима въоръжени групи ".

Според венецуелската неправителствената организация за наблюдаване на обществените спорове, за четири дни са били убити 26 души.

Бачелет настоя за без значение и независимо следствие дали управляващите не са упражнили несъразмерна мощ и дали не са осъществени закононарушения от членове на проправителствени или други въоръжени групировки ".

"Крайно обезпокоена съм от обстановката във Венецуела, която би могла бързо да излезе от надзор и да има пагубни последствия ", акцентира тя.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР