Над 326 млн. лв. ще получат училища и детски градини

...
Над 326 млн. лв. ще получат училища и детски градини
Коментари Харесай

МОН отпуска над 300 млн.лв. за нови класни стаи

Над 326 млн. лева ще получат учебни заведения и детски градини за нови класни стаи, STEM кабинети и поправки до 2026 година, оповестиха от пресцентъра на Министерство на образованието.

Проектите за рационализация на просветителната среда ще бъдат финансирани по Националния проект за възобновяване и резистентност.

В общините с дефицит тук-там в учебни заведения и детски градини ще се отпускат средства за продължение и надстрояване на към този момент съществуващи здания. Това ще става и в случай че учебното заведение няма опция да премине на едносменен режим на образование.

Основната цел на финансовата поддръжка е да се основат условия за еднакъв достъп до обучение като се построява новаторска, енергийно ефикасна и мотивираща просветителна среда, написа още в известието на просветителното министерство.

Проектите целят да подобрят достъпа на хората с увреждания до постройките на учебни заведения и детски градини, както и да усъвършенстват вътрешността на образователните заведения с оглед бъдещи пандемии и изключителни обстановки.

Процедурата „ Модернизация на просветителна среда “ е оповестена за публично разискване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР