Над 320 000 ментета са задържани от началото на годината

...
Над 320 000 ментета са задържани от началото на годината
Коментари Харесай

Хвалба: 320 000 ментета задържани на Капитана“

Над 320 000 ментета са арестувани от началото на годината на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, оповестяват от Агенция „ Митници “.

През март са хванати 50 491 продукта, по-голяма част от които текстилни произведения със знаци на търговски марки, за които има подозрения, че са нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност. Те са открити при инспекциите на четири товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите на 14 март на пункта дошъл товарен автомобил с турска регистрация. Турският водач е показал постоянни документи за транспортираната стока от Турция за Чехия. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която митническите чиновници разкрили измежду заявената стока 34 546 текстилни произведения, по-голяма част от които дамски и мъжки тениски и спортни екипи, 4386 чифта обувки и 57 чанти, носещи лога на известни марки.

В различен товарен автомобил на 16 март митничарите разкрили още веднъж измежду заявената стока 6180 текстилни произведения, брандирани с изображения на известни ограничения. Камионът с полска регистрация е ръководен от български жител, който е превозвал стока от Турция за Полша.

В други два камиона при започване на месеца при щателна митническа инспекция сред заявената стока, транспортирана от Турция за Германия, митническите чиновници откриват общо 5322 дрехи с обозначения на световноизвестни марки. Стоките не са били декларирани, т.е. не са попадали в документите към товара и на процедура са контрабанда. На турските водачи са формирани актове по Закона за митниците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР