Над 3100 мигранти са загинали от началото на годината при

...
Над 3100 мигранти са загинали от началото на годината при
Коментари Харесай

Над 3100 мигранти са загинали тази година в цял свят

Над 3100 мигранти са починали от началото на годината при опит да стигнат в други страни, с които са свързвали очаквания за по-добър живот. Това заяви през днешния ден Международната организация по миграцията (МОМ), съобщи ТАСС.

Въпреки въведените в целия свят поради КОВИД-19 общо над 90 000 ограничаващи ограничения в областта на пътуванията и подвижността, десетки хиляди обезверени хора в сложна обстановка не престават да подхващат рискови пътешествия през пустини, джунгли и морета и хиляди от тях умират по време на път, съобщи през днешния ден на брифинг в Женева представителят на МОМ Пол Дилън. Към 17 декември в целия свят са регистрирани общо 3174 смъртни случая за тази година по миграционните направления против 5327 през 2019 година, добави той.

Според МОМ действителният брой на починалите може да е по-голям, защото пандемията затруднява следенето на обстановката.

Най-много смъртни случая измежду мигранти през 2020 година са открити от МОМ по миграционния маршрут към Европа - 1773. На границата сред Мексико и Съединени американски щати са починали 381 души, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР