Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през 2018 година

...
Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през 2018 година
Коментари Харесай

Над 310 млн. лв. за ремонт на пътища за 2018 г.

Над 310 млн. лева ще бъдат вложени през 2018 година за превантивни поправки на 580 км от републиканската пътна мрежа. Това съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова. Тя взе участие в проведения от Българска браншова камара „ Пътища " семинар на тематика „ Превантивно поддържане -  планиране и технологии ", заяви пресцентърът на Министерство на регионалното развитие.

Важно е този запас да бъде употребен по ефикасен метод и чакам практическата полемика да подкрепи вярното осъществяване на тези цели, разяснява още тя.

Крумова уточни, че със заповед на ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура " от през днешния ден се приключва работата по зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Пътноподдържащите компании, обаче,  остават в подготвеност да реагират при нужда до привършване на зимния сезон. В най-скоро време ще бъде ясно къде ще бъдат вложени спестените от зимната поддръжка средства, съобщи районният заместник-министър.

Предвидено е увеличение на гаранционните периоди като един вероятен тласък за отговорно отношение към осъществяването на обектите. По този метод лимитираният обществен запас, с който разполагаме, ще бъде влаган оптимално дейно, изясни Крумова. Тя прикани за отговорност при осъществяването на пътни планове и приветства самодейността на Българска браншова камара „ Пътища " като опция разговорът сред бизнеса и институциите, ангажирани в строителството и ремонта на пътища, да бъде усъвършенстван.

Форумът е първият от поредност механически семинари, които камарата ще провежда от тази година, и е ориентиран към продан на положителни практики и повишение качеството на дейностите на компаниите от пътния отрасъл. В мероприятието взе участие и ръководителят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов./ econ.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР