Над 3000 ученици от шест пловдивски училища участват всяка седмица

...
Над 3000 ученици от шест пловдивски училища участват всяка седмица
Коментари Харесай

Над 3000 деца участват активно в “Спортно междучасие”

Над 3000 възпитаници от шест пловдивски учебни заведения вземат участие всяка седмица в утринните спортни занимания, включени в новата самодейност по Програма Пловдив за младите. Децата чакат с любознание другите треньори и вършат всички извършения с готовност, демонстрират наблюденията от извършените близо 50 “Спортни междучасия” от началото на образователната година. Два пъти седмично те се включват в подготвителни занимания по аеробика, зумба, бокс, карате, таекоун до, футбол, волейбол, да дао, тенис, джудо, художествена гимнастика и разнообразни типове танци, водени от хореографите на ПловдивЪ, The center, Dance to the max и други студиа и клубове. Децата се срещат и с другите йога техники за дишане и релакс, за освобождение от напрежението и психическото натоварване.

В плана вземат участие, както деца от ОУ “Екзарх Антим I” – учебно заведение, което към момента няма закрит физкултурен салон, по този начин и възпитаници от СОУ “Черноризец Храбър” – образователното заведение с най-хубавата спортна база в града. Наблюденията от извършените занимания през миналите 4 седмици демонстрират, че самодейността се приема извънредно позитивно от всички и се отразява доста добре на децата. До края на месец ноември в Пловдив ще се проведат над 100 спортни междучасия. Повечето интензивностите могат да бъдат следени и в формалната страница на плана във Фейсбук. Някой от видео тренировките са достигнали над 70 000 консуматори в обществената мрежа. Към момента най-масово е включването на децата от СУ “Черноризец Храбър” и ОУ “Васил Левски”.

Интересът към другите тренировки е доста огромен и учениците в действителност вземат участие с огромно предпочитание, а при нас и учителите също, разяснява директорката на ОУ “Васил Левски” Гергана Витева. По думите й, макар че стартират учебно заведение рано, децата идват преди 7.30 часа и са подготвени да стартират да спортуват. Те са впечатлени от другите инструктори, които им водят тренировките. Учебното заведение има дейна страница в обществената мрежа, където авансово се оповестява какво занятие следва идната заран. Много от децата се срещат персонално с треньорите и даже им желаят подписи след края на спортното междучасие. След привършване на плана, бихме желали да продължим инцииативата и се надяваме ръководителите на клубовете също да имат предпочитание, разяснява още Витева.

СУ “Св.св.Кирил и Методий” е едно от първите в Пловдив, в които по време на огромното междучасие децата танцуват български национални танци за релакс и въодушевление. “ “Спортно междучасие” е продължение на нашата традиция и заниманията основават доста позитивни страсти за всички, безапелационна е и директорката на учебното заведение Таня Николова. Впечатленията са, че по време на тренировката децата до седми клас са по-активни. На по-големите им е забавно и участват, само че се тормозят да спортуват пред аудитория - един проблем, който следва да бъде решаван от всички ни ". Николова означи, че децата от учебното заведение са с добра двигателна просвета, защото учат хореография, има профилирани музикални паралелки и танцови сформира.

Проектът се осъществя с помощта на обединените старания на Община Пловдив, Фондация “Заедно” гр. Пловдив, Район “Тракия” - Община Пловдив и Пловдивския културен институт (ПКИ).

Спортен сътрудник на плана е магазин DECATHLON в Пловдив, а oсновният медиен сътрудник на “Спортно междучасие” е Българското Национално Дарик радио.
тагове деца Спортно междучасие  Над 3000 деца вземат участие интензивно в “Спортно междучасие ”  Над 3000 деца вземат участие интензивно в “Спортно междучасие ”  Над 3000 деца вземат участие интензивно в “Спортно междучасие ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР