Над 300 състезатели от 21 страни ще се включат в

...
Над 300 състезатели от 21 страни ще се включат в
Коментари Харесай

Над 300 фигуристи от 21 страни ще участват на София Трофи

Над 300 състезатели от 21 страни ще се включат в осмото издание на шампионата по фигурно пързаляне " София Трофи ", разкри новият президент на родната федерация Христо Турлаков през днешния ден по време на конференция.

Състезанието, което е за мъже, дами, юноши и деца се провежда от кънки-клуб " Денкова-Стависки " и ще се организира в интервала 2-7 февруари в Зимния замък в София.

В конкуренцията ще се включат и към 120 българи, измежду които и най-хубавата ни фигуристка Александра Фейгин. При дамите ще вземат участие още Кристина Григорова и Симона Господинова, а при мъжете - Лари Луполоувър, Александър Златков и Беат Шюмперли. Киара Христова ще пропусне старта поради травма.

Тяхната конкуренция в борбата за " София Трофи " ще бъде формирана от фигуристи от Италия, Англия, Тайван, Норвегия, Нидерландия, Белгия, Гърция, Латвия, Словения, Украйна, Румъния и други.

Президентът на БФ Кънки Христо Турлаков разкри, че родната федерация има предпочитание да приема и по-големи надпревари, само че съгласно него това може най-рано да се случи през 2026 година.

" Имаме предпочитание да аплайваме, само че ме тормози финансирането. Само в " Арена София " може да се организират огромни съревнования, а там към 500 000 лв. трябват единствено за наем. Според мен първото ни домакинство може би ще бъде най-рано през 2026 година. Реално ние, в случай че нямаме поддръжка от страната за лед, просто нашата федерация и нашите спортове няма по какъв начин да действат. В Зимният замък беше изработен ремонт, бяха сложени климатици в залата, само че се оказва, че те не могат да я затоплят. Със сигурност имаме потребност от още една пързалка, въпреки и подготвителна, въпреки да не е в огромна зала, по-енергийно ефикасна и цената на леда да бъде доста по-ниска. Трябва да има задоволително време и свободен лед за всички. Пързалката в Кранево сега не работи. Ние като федерация бихме създали всичко, с цел да осигурим по-добра подготовка на състезателите, даже в случай че се постанова и в чужбина ", съобщи Турлаков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР