Над 300 рисунки на деца от 1 до 12 клас

...
Над 300 рисунки на деца от 1 до 12 клас
Коментари Харесай

Община Пловдив представя изложба със стотици рисунки на деца за опазване на природата

Над 300 рисунки на деца от 1 до 12 клас бяха подредени в изложбата " Мисли зелено, събирай разделно "   в Градската художествена изложба. Тя бе открита от заместник-кмета и 6-годишния Теодор от ДГ " Слънце ".

Конкурсът с рисунки бе част от самодейността от Европейската седмица за понижаване на отпадъците и има за цел да насърчи виновното отношение на подрастващите към запазване на природата и да насърчи " зеленото " мислене. В края на предходната година възпитаници от 20 пловдивски учебни заведения се включиха в начинанието, което се провежда взаимно от Община Пловдив и компаниите за оползотворяване на боклуци от опаковки " Булекопак " АД и " Екопак " АД.

Жури от преподаватели от Националната художествена гимназия " Цанко Лавренов ", Националната гимназия за театрални и екранни изкуства, представители на " Булекопак " АД и " Екопак " АД, както и на Дирекция " Екология " и отдел " Култура, археология и културно завещание " към Община Пловдив дефинираха класирането и спечелилите първите места, които получиха награди.

Поради огромния интерес и присъединяване на децата по предложение на заместник-кметовете и се провежда и изложбата в Градската художествена изложба на Главната улица.

" Бяхме извънредно впечатлени от концепциите на учениците, взели участие в състезанието, по тази причина взехме решение да подредим всички рисунки в залата, където са излагани творбите на едни от най-големите актьори в България и света ", съобщи Тимчев.

" Хората би трябвало да дойдат и да прегледат изложбата, децата ще са доста щастливи, в случай че знаят, че техните рисунки са харесани ", на собствен ред показа Теодор.

Всеки, който желае, може да види по какъв начин децата си показват опазването на природата и планетата Земя посредством разделното събиране на боклуци до 1 февруари.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР